Desondanks dat we 2 weken regen en stormweer te verduren kregen in Denemarken hebben we enorm genoten van onze reis met Daniels Defender! Van zodra je de motor start voel je een ander ritme en dat gevoel hadden we ook toen we Daniel himself ontmoette bij de overdracht. Op één van de mooiste plekjes in Nederland, Daniels voortuin. We werden zeer hartelijk en warm ontvangen met een drankje erbij en kregen alle informatie die we nodig hadden. De vakantie was begonnen.

Al na de eerste paar kilometers heb je door dat je anders moet gaan denken over afstanden en snelheden. In tegenstelling tot bij onze eigen auto waar het gaat over zo snel mogelijk van punt A naar punt B reizen gaat het bij de defender over de reis zelf. Iets waar we als gejaagde stadsmensen uit Antwerpen toch wel even aan moesten wennen.

In totaal reden we toch een goeie 2500 kilometer via Møns Klint met zijn prachtige kalkrotsten en geweldige sterrenhemel vanuit de daktent. Over Roskilde en de hoofdstad Kopenhagen waar iedereen naar onze stoere defender keek. Naar Legoland en dé stop in Denemarken, Lego House in Billund. Eindigend op de Deense Waddeneilanden waar je met de defender op de juiste plaats bent om over de getijde-wegen van het vasteland naar het eiland Mandø te cruisen en waar je mét de defender en de hele uitzet je dag kan doorbrengen óp het strand van Lakolk op het eiland Rømø (zie foto’s).

Tot mijn verbazing was op het einde van de reis iedereen van mijn gezin grote fan van de defender. Ik dacht echt dat ik enkel mezelf met deze 4×4 een cadeau deed maar mijn 2 kinderen én mijn vrouw misten de defender van zodra we terug in onze saaie VW Touran zaten. Ik hoop in de nabije toekomst nog eens te mogen vertrekken met de defender richting zonniger oorden dan. 

Jens