Wij hebben een fantastische ervaring gehad met de Land Rover Defender van Daniel. Kamperen was voor ons helemaal nieuw en dus best wel spannend. We hadden het plan om rond te trekken in Zwitserland (een stukje van de Grand Tour) maar de afstanden die we hadden gepland, bleken wat te ambitieus. We hebben uiteindelijk een wondermooie tocht gemaakt via Appenzell, Zurich en een terugrit met stop in Frankrijk. Onze ervaring begon met een trip richting Woerden waar we de camper mochten ophalen. We waren erg blij met de flexibele houding van Daniel wat betreft ophalen en terugbrengen van de camper zodat we onze reis zorgeloos konden plannen. Als je een camper kan ophalen in een paradijselijke omgeving dan ben je ook meteen in de juiste stemming.
We kregen een warme ontvangst van Daniel en zijn vrouw. Ook de kleine kinderen kwamen een kijkje nemen. Ook voor hen was het de eerste keer dat iemand de camper kwam ophalen. Toch voelden we onmiddellijk vertrouwen en behulpzaamheid. Daniel heeft een uitgebreide en eerlijke uitleg gegeven over de Defender. Het uitklappen van de daktent werd gedemonstreerd en alle aandachtspunten werden overlopen. Het kampeermateriaal was nog nieuw. We hebben veel gemak gehad van de koeling (geen enkel probleem met batterij trouwens!) en het gasvuurtje. Zelfs voor kampeerdummy’s zoals ons was alles duidelijk en we leerden ook elke dag bij van het campingleven.
De Defender deed het prima. Het rijden op zich is ook een zalige ervaring. We zouden een volgende keer een minder verre bestemming kiezen om met de Defender rond te trekken. Daniel had ons goed voorbereid op het feit dat we het reizen niet konden vergelijken met een gewone personenauto waardoor lange afstanden wel zwaar konden zijn. Het kan misschien onze verbeelding zijn maar we hadden de indruk dat we steeds het mooiste plaatsje kregen toegewezen op de camping o.w.v. onze stoere Defender 🙂
Bij het terugbrengen informeerde Daniel oprecht naar onze ervaringen en kon opnieuw alles in volle vertrouwen worden afgehandeld. Wij hebben echt geen enkele opmerking te geven. Nog een kleine tip: we hadden een klein laddertje meegenomen wat ons echt heeft geholpen om de daktent te openen.

Greet